Nieuws, Shoppen

De Tachtigjarige Vrede: Gooische Pennenvruchten

Wat vloeit er allemaal uit de Gooische pennen? Onze regio kent verrassend veel talentvolle schrijvers. Of schrijvende talenten, hoe je het ook bekijkt. Tam Tam geeft ze graag een podium. Deze keer in Gooische Pennenvruchten: De Tachtigjarige Vrede van Kees van Kooten.

 

De Tachtigjarige Vrede

Goed, hij woont niet meer in het Gooi, maar hij is toch gewoon nog steeds een beetje ‘van ons’. Daarom krijgt hij natuurlijk zijn plek tussen de Gooische schrijvers! In een interview in Parool sprak Kees van Kooten: “Een biografie is niet meer nodig, ik heb alles zelf verteld.” Hij deed dat, onder meer, in zijn boeken, die hij voor het eerst sinds tijden zelf weer las. Nu hij tachtig is geworden, stelt hij zelf een bloemlezing samen, van tachtig hoofdstukken met eerder verschenen verhalen uit zijn vele bundels. Met toch hier en daar verschillen met het origineel, want “(…) elk van deze tachtig vertelsels heb ik enigermate herschreven – een eigenwijsheid waar ik, gelet en pochend op mijn leeftijd, recht op meen te hebben.”

Kees van Kooten

 

 

 

Het boek is verkrijgbaar bij onze Gooische boekhandels:

Blaricumsche Boekhandel
Boekhandel Voorhoeve Hilversum
Boekhandel Los Bussum
Larense Boekhandel
Boekhandel Flevo in Huizen
Ruijsdael op ’t Hoekje in Naarden-Vesting

 

23 september 2021

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.