Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam

De Kerstschuur van Loenen: Kerst & Vergaderen

We schreven al eerder over JIKKE TJEPKEMA en haar vergaderlocatie De Schuur van Loenen in Gooische TamTam. Dat was vlak voor corona de wereld lamlegde; ook die van haar. Maar Jikke is terug, en hoe. Haar liefde voor styling en kerst inspireerde haar tot het creëren van een sprookjesachtige winkel: DE KERSTSCHUUR VAN LOENEN – waar overigens nog steeds vergaderd kan worden.

 

Jikke

Jikke (Foto: Elisabeth van den Arend Schmidt)

Kerstkriebels

Stilstaan is niks voor de creatieve Jikke. “Traditiegetrouw gaat het bij mij in het najaar altijd kriebelen: ik ben namelijk een enorme kerstfreak. Ik ga al in de herfst nadenken hoe ik mijn huis ga inrichten, wat ik met de boom ga doen en, normaal gesproken, hoe ik de vergaderlocatie gezellig kan maken. Ik heb jarenlang in een kerstwinkel in Wassenaar gewerkt en mocht dan ook mee met inkopen doen, en we decoreerden kerstbomen bij mensen thuis. Een heerlijke tijd was dat. Mijn vriend heeft een heel hoge keuken en bij hem heb ik toen een kerstboom van wel vier meter gedecoreerd. Ik werd daar zó gelukkig van!  Omdat ik nu, noodgedwongen, tijd had om na te denken, dacht ik ineens: ik moet iets met die kerstkriebels doen.”

Mondgeblazen ornamentjes

Jikke waagde de sprong in het diepe en ging actief op zoek naar de mooiste kerstornamenten en -decoraties. Ze had de sfeer al helemaal in haar hoofd: groen, bos, woud, sprookjesachtig. “Ik borrelde meteen van de ideeën over hoe ik het wilde en kwam een prachtig merk op het spoor: Inge Glas uit Duitsland, die echt beeldschone kerstornamentjes maakt. In Europa met de mond geblazen en met de hand geschilderd, je kunt er uren naar kijken. Werkelijk prachtig. Van mijn laatste spaargeld heb ik de mooiste spullen ingekocht om zelf een geweldige kerstwinkel neer te kunnen zetten: De Kerstschuur van Loenen.

Kerst & vergaderen

kerstschuur

(Foto: Elisabeth van den Arend Schmidt)

Ondertussen is ook de vergaderlocatie weer gaan draaien en na maanden relatieve rust heeft Jikke het nu drukker dan ooit. “Terwijl ik weer veel boekingen krijg voor vergaderingen, komen ondertussen de kerstornamenten binnen en ben ik flink aan het voorbereiden. Gelukkig heb ik er de ruimte voor, al ben ik niet zuinig geweest met de inkoop. Boven, waar de vergaderingen plaatsvinden, houd ik het sereen en lekker rustig, al zal daar straks natuurlijk ook een prettige kerstsfeer worden geschapen. Beneden kan ik fijn losgaan.” Half oktober gaat De Schuur van Loenen worden verbouwd tot De Kerstschuur van Loenen. Ook dan kan er door de week – nog steeds – gewoon vergaderd worden. Vanaf november is in het weekend, op vrijdag en zaterdag, iedereen welkom om een kijkje te nemen in het kerstwalhalla van Jikke. Om ideeën op te doen, in kerstsfeer te komen en niet in de laatste plaats: om de allerleukste decoraties en ornamenten te kopen.

Jikke

(Foto: Elisabeth van den Arend Schmidt)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier vind je meer informatie over De Kerstschuur van Loenen:

De Kerstschuur van Loenen bevindt zich midden in het historische centrum van Loenen aan de Vecht. De kerstwinkel is geopend vanaf het eerste weekend van november tot aan kerst, op vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur. Kijk op de website www.dekerstschuur.com voor actuele tijden en eventuele extra verkoopdagen!

18 oktober 2021

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.