Agenda, Nieuws, Uitgaan

Cultureel kapitaal voor deMess

deMess

Cultureel centrum

Het gonst al een tijdje: Naarden-Vesting krijgt er een highlight bij: deMess. Dankzij de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers komt er een nieuw cultureel centrum in onze vestingstad. De vroegere Officiers Mess (het voormalige gebouw de Hoed) aan het Adriaan Dortsmanplein is volledig gerestaureerd en wordt vanaf september 2017 in gebruik genomen als cultureel centrum. Het initiatief komt van diverse Vestingbewoners die cultuur een warm hart toedragen.

Voorstellingen

Er komt een theaterzaal voor 75 mensen in het culturele centrum, terwijl de oude officierszaal geschikt wordt gemaakt voor kleine groepen en bijvoorbeeld een leestafel. In het verlengde van de ingang komt het MessCafé, als ondersteunende horecagelegenheid. Het is de bedoeling dat er met name in het weekend voorstellingen worden gegeven. Kleinkunst, cabaret, singer-songwriter-avonden, maar bijvoorbeeld ook jazz en klassieke muziek. En er zijn nog veel meer plannen, want deMess is ook een ideale ruimte voor  maatschappelijke initiatieven, politiek café, vergaderingen en lezingen.

Benefietconcert voor deMess

deMess

Voor de startinvesting zoekt deMess nog wat ‘cultureel kapitaal’ en daarvoor zal op vrijdag 8 september een benefietconcert worden georganiseerd in Spant! Bussum. Een keur aan artiesten zal hier geheel belangeloos optreden. Met onder anderen Jack Spijkerman, Mike Boddé en Mylou Frencken. Er vindt op deze avond een bijzondere veiling plaats, waarbij tal van culturele Naardenezen hun diensten aanbieden. Daarnaast zijn er voor € 5,- loten te koop.

Meer informatie

Kaarten: Gouden stoel, inclusief Meet & Greet & Champagne: € 55,-. Theaterstoel: € 35,-. Alle kaarten zijn inclusief garderobe en pauzedrankje. Kaarten via kassa@spant.org of via telefoon 035-6933254. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door Spant! Bussum, de artiesten en alle vrijwilligers van deMess.

 

8 augustus 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.