Food & Drinks, Nieuws

Café ‘t Raedthuys 15 jaar, ‘Het enige café in Nederland met een ster’

 

Zijn eigen verjaardag viert hij nooit en van verrassingen houdt hij al helemaal niet. De mooie stenen ster die zijn familie ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van Café ’t Raedthuys heeft laten maken, werd dan ook zonder veel poeha aan eigenaar Rogier Jansen overhandigd en ingemetseld voor de ingang. Maar hij is er wel apetrots op: “Wij zijn het enige café in Nederland met een ster”, zegt hij tegen wie het maar wil horen.
IMG_8689
Een ster die Rogier zonder twijfel heeft verdiend. Horeca is zijn lust en zijn leven, maar het is in de afgelopen vijftien jaar niet uitsluitend feest geweest. Vooral het rookbeleid en het opvoeren van de leeftijd naar achttien jaar hebben er flink ingehakt. En, eerlijk is eerlijk, ook de komst van Café Goesting heeft hem omzet gekost. Maar Rogier is er het type niet naar om te klagen.

Opgewekt en onvermoeibaar verzint hij voortdurend leuke activiteiten om het zijn gasten naar de zin te maken. Zo organiseert hij eens in de twee maanden een cafédiner met mooi gedekte tafels en een viergangen-menu, is er regelmatig livemuziek, worden er legendarische karaoke-avonden gehouden, terwijl ook het terugkerende optreden van Sonny’s Inc. op Koningsdag altijd een enorm succes is.

Aanstaande zaterdag 16 juli organiseert Café ’t Raedthuys de zomereditie van ‘Beats, burgers & beers’, met muziek van DJ Eric C, ossenhaashamburgers (“de lekkerste van Bussum”, zegt hij zonder omhaal) en heerlijke drankjes (onderschat ook de wijnkaart niet!).

Af en toe verzint Rogier met zijn team echt iets ludieks. Zo nodigde hij op Bevrijdingsdag 2013 de ‘Allo Allo’-karakters Helga & Herr Flick uit in zijn café, dat hij voor de gelegenheid had omgedoopt tot Café Rene, naar de kroeg uit de serie. Hij haalde er RTL Boulevard mee. Gewoon positief doorgaan, dat is Rogier ten voeten uit.

Rust vindt hij thuis, bij zijn Jacqueline en hun dochters Benthe (5) en Kiki (3). Hoewel, rust? “Als ik thuiskom, trek ik m’n broek uit en mijn rokje aan”, lacht hij.

 

Zaterdag 16 juli: Beats, burgers & beers
Volg alle activiteiten op: facebook.com

14 juli 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.