Nieuws, Shoppen

Cadeau Hotspot: Fred van Sprang

Fred van Sprang startte als jonge goudsmid in de voormalige slagerij op de Zevenenderdrift. Nu is de naamgever voornamelijk te vinden in de winkel in Blaricum en draaien vrouw Eveline en zoon Mike, ook goudsmid, de winkel in Laren.

Want inderdaad: de appel valt niet ver van de boom. Vader en zoon hebben dezelfde stijl, beiden een onmiskenbaar oog voor kwaliteit en zitten allebei het liefst achter de werkbank. Toch zijn er tussen de twee winkels verschillen. Laren is meer een cadeauwinkel, met bijvoorbeeld prachtige items voor geboortes en verjaardagen.

Opvallend veel zilveren sieraden, zoals van het merk Zinzi, waar alle meiden van Laren op afkomen. Hun moeders zijn dan weer dol op de Mart Visser-collectie van datzelfde Zinzi. En op de prachtige parels en mooie juwelen met diamanten. De heren koersen recht af op de mooie collectie Mondaine horloges. Voor ieder wat wils dus, in allerlei prijsklassen.

Fred van Sprang Laren

Mike van Sprang (foto: Willemijn van der Eijk)

Trouwen met een goudsmid

Trouwen is weer helemaal hot, weet Mike ons te vertellen. Hij vroeg zijn vriendin – ook al goudsmid! – ten huwelijk met een door hemzelf ontworpen ring. In de winkel vind je een enorme collectie aanzoeks- en trouwringen. En moeder Eveline? Zij is geen goudsmid, maar kan parelknopen als de beste. In haar vaardige handen krijgt het oude, bloedkoralen collier van oma zomaar een heel nieuw jasje. Daarvoor komt men van heinde en verre naar Laren. Laat ze dus maar schuiven, die familie van Sprang!

 

Fred van Sprang, Zevenenderdrift 7, Laren. Telefoon: 035-5314167. www.fredvansprang.nl.

1 mei 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.