Agenda, Kunst, Nieuws, Uitgaan

Het bijzondere festival Wonderfeel

Hartje zomer, in het hart van het land en in het ‘hart’ van het jaar begint het buitenfestival Wonderfeel. Een totaalbeleving voor culturele ‘alleseters’ en liefhebbers van (klassieke) muziek. Een bijzonder festival in de Gooische natuur. Drie dagen lang klassieke muziek, film, poëzie, verhalen en ontmoetingen.

Wonderfeel

Foto: Foppe Schut

Op het Wonderfeelterrein kijk je je ogen uit. Er komen onder meer zes overdekte Wonderfeelpodia, op een miniwandeling van elkaar. Op elk podium is een eigen programmering. Ze bieden voor elk wat wils. Van Mozart tot Steve Reich, van Vivaldi tot Pärt met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Er zijn optredens van nationale en internationale toppers. BartolomeyBittmann, DAAU, Joep Beving, Gabriel Prokofiev, Tomoko Mukaiyama, Cello8ctet Amsterdam, Christianne Stotijn, Hannes Minnaar, Jörgen van Rijen, Raphael Vanoli, ASKO|Schönberg, Busch Trio, Kinan Azmeh, The Windsor Consort en de Nederlandse Bachvereniging. Het Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwer speelt werken van Beethoven, onder meer het Triple Concerto met het Van Baerle Trio en het Vioolconcert met soliste Simone Lamsma. Een zestal dichters, onder wie Judith Herzberg en Hannah van Binsbergen, dragen twee keer per dag voor uit eigen werk.

Wonderfeel

Foto: Foppe Schut

Van alles wat

Wonderfeel is meer dan alleen klassieke muziek. Op het 25 hectare grote natuurgebied Schaep en Burgh, beschikbaar gesteld door Natuurmonumenten, kun je drie dagen lang, van 12 uur ’s middags tot middernacht, ook genieten van muziekdocumentaires, verhalen, natuurexcursies en poëzie. De rollende keukens zorgen voor een divers aanbod aan eten en drinken. Op Wonderfeel betaal je niet per voorstelling. Je koopt een dagkaart of een driedagenkaart. Hoewel de laatste, plus de zaterdag, inmiddels zijn uitverkocht, kun je nog geluk hebben op www.ticketswap.nl.

Wonderfeel

Foto: Foppe Schut

Meer informatie over Wonderfeel

Voor kinderen (t/m achttien jaar) is het festival gratis toegankelijk. Er is een doorlopend kinderprogramma met onder meer muziekinstrumenten maken, waterbeestjes zoeken, poppenkast en diverse muziekvoorstellingen.

Natuurmonumenten

Wonderfeel wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten. De natuur is een vanzelfsprekend thema op het buitenfestival. Begrippen zoals biologisch afbreekbaar, hergebruikt, led en hybride passen goed bij Wonderfeel. Van elk verkocht kaartje gaat 2,50 euro naar Natuurmonumenten.

Festivallocatie: Schaep en Burgh, Noordereinde 60, ’s-Graveland (ingang: Franse Kampweg 2, ‘s-Graveland. Let op: niet Bussum!). Meer informatie: www.wonderfeel.nl

19 juli 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.