Agenda, Kunst, Uitgaan

Bach2Ways in Grote Kerk Naarden

VoGrote Kerk Naardenor muziekliefhebbers is er op zondagmiddag 17 september een niet te missen evenement in Naarden. Die middag is het premièreconcert Bach2Ways en presenteren hoboïst Bart Schneemann en sopraan Johannette Zomer hun kersverse CD JuSt BACH, een release van Channel Classics.

In een concert met Johannettes ensemble Tulipa Consort worden werken van de CD uitgevoerd op de mooiste muziekplek van het Gooi: de Grote Kerk Naarden. Het concert begint om 16 uur en een uur vóór aanvang houdt Bachspecialist Jos van Veldhoven een gratis inleiding.

Verbinding met Bach

Met BACH2WAYS willen Zomer en Schneemann de verbinding in beeld brengen die luisteraars en componisten met Bach hebben. In een serie concerten in kerken in alle hoeken van Nederland, voeren zij samen met Tulipa Consort werken van Bach uit, maar ook muziek van een nieuwe generatie componisten.

 

Bach2Ways in Grote Kerk Naarden

Nieuwe muziek op “oude” instrumenten

Naast een selectie uit de mooiste aria’s van Bach voor sopraan en hobo klinkt er nieuw werk van jonge hedendaagse componisten. Er ontstaan zo twee wegen om naar zijn muziek te kijken: vanuit de historische uitvoeringspraktijk en door een nieuwe generatie componisten. Met gebruik van de zelfde – historische – instrumenten, maken Mathilde Wantenaar, Mayke Nas (Componist des Vaderlands) en Reza Namavar een nieuwe interpretatie van de muziek van Bach. Zij schreven nieuwe werken die er zonder Bach niet zouden zijn geweest.

Eerste CD voor Bachspecialist Van Veldhoven

Het eerste exemplaar zal op 17 september in Naarden worden aangeboden aan Jos van Veldhoven, artistiek leider van De Nederlandse Bachvereniging. Van Veldhoven zal voorafgaand aan het concert in Naarden ook een gratis toegankelijke inleiding verzorgen. Hij is bekend als artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging, die jaarlijks tienduizenden naar Naarden doet stromen tijdens de Matthäus Passion.

Win Kaarten voor Bach2Ways!

Gooische Tam Tam mag 3 keer 2 kaarten verloten. Stuur vóór 15 september 2017 een mail met naam en woonplaats, onder vermelding van Bach2Ways naar actie@gooischetamtam.nl. We maken 16 september de winnaars bekend!

Voor informatie en kaartverkoop: johannettezomer.com

 

6 september 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.