Kunst, Nieuws

9 december lichtjesavond in Laren

Vrijdagavond 9 december branden in Laren duizenden kerstlichtjes, kaarsen en fakkels. Door het dorp loopt een ‘lichtjesroute’ van de Brink, Nieuweweg, Klaaskampen, Schoutenbosje, Burg. Van Nispenstraat, Naarderstraat naar Singer Laren.
lichtjes-avond-singer-larenHenri Le Sidaner, Winteravond, 1936, olieverf op doek, 73 x 92 cm, 1936, collectie Singer Laren

Tussen 18.00 en 22.00 uur gaan de straatlantaarns op de route uit en is het dorp sfeervol verlicht. Langs de route klinkt muziek, de Basiliek en de winkels zijn open, in de Johanneskerk kan geluisterd worden naar een koor met een pianist en er zijn proeverijen.

Ook in Singer Laren schitteren de lichtjes. In het museum zijn de tentoonstellingen ‘Schoonheid te koop. Kunsthandel Frans Buffa & Zonen’ en ‘Bob ten Hoope’ te zien. In de Orangerie kunt u genieten van een drankje of een glas glühwein en de Singer Shop is omgetoverd tot een prachtige kerstwinkel.

De Singer Shop biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de speciale uitgave van de unieke editie van het boek ‘Rijks, Masters Of The Golden Age. Paintings Of The Gallery Of Honour’. Per stuk genummerd en gesigneerd door Marcel Wanders. Om 20.00 uur is Coen Sligting aanwezig om een lezing over deze bijzondere uitgave te geven en kan het boek worden ingezien.

Ook kinderen zijn van harte welkom! Terwijl u het museum bezoekt kunnen kinderen in de Orangerie sfeervolle lichtjes maken, maar ook mogen ze in het museum op zoek naar dieren met een spannende speurpuzzel.

23 november 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.