Agenda, Nieuws

5x Bevrijdingsdag in ‘t Gooi en omstreken

De vrijheid wordt in ‘t Gooi en daar omheen op verschillende manieren gevierd. Van vuurwerk tot foodtrucks, wij zochten uit waar je het beste heen kunt gaan op Bevrijdingsdag.
HET GOOI BEVRIJD_V5.indd
Het Gooi Bevrijd @ ‘t Gooi
Een heel programma dat maar liefst vijf dagen duurt: Het Gooi Bevrijd. 5 mei vertrekt een colonne oude legervoertuigen vanuit de Blaricummerstraat in Huizen. Ook na 5 mei wordt de bevrijding nog gevierd, in Bussum bijvoorbeeld waar je legervoertuigen van dichtbij kunt zien. Weleens een tank in het echt gezien? Dit is je kans. Daarnaast zijn er live optredens met muziek uit de jaren ‘40. De dag begint om 9.30 uur in de Havenstraat en Kapelstraat. Lees hier het complete programma.

Vuurwerk @ Laapersveld, Hilversum
Naast station Hilversum Sportpark ligt het Hilversumse park Laapersveld en daar wordt op Bevrijdingsdag een spectaculaire vuurwerkshow gegeven om 5 mei in stijl af te sluiten. Als je een half uurtje over hebt van 22.30 uur tot 23.00 uur, dan is dit een absolute aanrader.

Foodtruck Festival @ Baarn
In Baarn wordt de vrijheid gevierd met een heerlijk Foodtruck Festival én met een van de meest populaire bands in ‘t Gooi en omstreken Sonny’s Inc. De Baarnse pekingtuin is omgetoverd tot foodwalhalla en voor 5 euro krijg je entree. De aanvang is om 14.00 uur en neem comfortabele schoenen mee want Sonny’s Inc. speelt maar liefst drie uur lang (vanaf 20.00 uur).

Orgelconcert @ Naarden
Voor wat meer bezinning kun je terecht in de Grote Kerk in Naarden. Huisorganist Wybe Kooijmans speelt dan een selectie uit het oeuvre van Max Reger, de belangrijkste Duitse orgelcomponist na Bach. De entree is 7,50 euro en het concert begint om 20.15 uur.

Bevrijdingspop @ HIlversum
Café Karroesel en café Nul Vijf En Dertig starten samen een nieuwe traditie in Hilversum. De eerste editie van Bevrijdingspop is een feit en vindt plaats bij de kruising van de Groest en de Spoorstraat in het centrum. Het festival is uiteraard gratis, duurt van 12.00 uur tot middernacht en heeft vijf bands aangetrokken die alles spelen van classic rock tot reggae.

4 mei 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.