Nieuws

Valse 2 euro munten in Bussum

9 feb – Bussum – Oplichters hebben hun bibliotheekboete betaald met valse munten van twee euro. In totaal loopt de Bussumse bieb hierdoor ruim honderd euro mis.

Het is niet bekend wie er met de valse munten heeft betaald. ,,De munten zijn in de automaat gegooid waar mensen hun boetes kunnen betalen. Niemand heeft dus gezien wie het heeft gedaan’’, vertelt teamleider Henny Rentinck van de bibliotheek Naarden-Bussum.

Het gaat om meer dan vijftig muntstukken van twee euro. ,,Ze hebben een Griekse opdruk’’, heeft Rentinck gezien. ,,Ook glinsteren ze meer dan normale euro’s. Bovendien zijn ze wat lichter. Daarom haalde de telmachine ze er ook uit.’’ Of er naderhand ook nog met valse euromunten is betaald kan Rentinck nog niet zeggen.
De volgende storting bij de bank is pas volgende week.

Rentinck heeft enkele van de valse munten opgestuurd naar de Koninklijke Nederlandse Munt. ,,Pas als de Nederlandse Munt heeft vastgesteld dat het echt om vals geld gaat kan er eventueel aangifte worden gedaan.’’

Rentinck gaat er vooralsnog van uit dat het om een eenmalige oplichting gaat.
,,Als het deze week weer gebeurt, moeten we de fabrikant van de automaat vragen of het mogelijk is om die iets gevoeliger af te stellen.’’

 

 

 

 

bron: Gooi en Eemlander

Gedeeld
9 februari 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Facebook
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.