Food & Drinks, Nieuws

Restaurant Soigné gaat haar Michelinster delen

Soigné, het enige restaurant in ‘t Gooi met een Michelinster, heeft nu haar eigen kookatelier en geeft daarmee een deel van haar ‘keukengeheimen’ prijs. Na maanden van voorbereiding, hard werken en crowdfunding is het pand dat grenst aan het bestaande restaurantgedeelte omgetoverd tot een volwaardig kookatelier.
Keuken Kookatelier Soigné 2
Naast kookworkshops biedt het kookatelier plaats aan private dining, zakenlunches, walking diners, recepties en vormt het het hart van de catering. Tegelijkertijd is de capaciteit van het restaurantgedeelte uitgebreid van 25 naar 50 gasten.

De ruimte is multifunctioneel en ingericht zonder poespas. Precies zoals je van Soigné verwacht: no nonsense, gastvrij en met keukenapparatuur die je aantreft in de gemiddelde thuiskeuken. Ook knoeien en schuiven met tafels en stoelen, het mag allemaal. Zolang het eten maar lekker is en de sfeer goed.
Ruimte Kookatelier Soigné 2
Workshops
Eenvoud blijft dus troef en de koks stoppen hun creativiteit liever in koken dan in marketing. Daarom is gekozen voor ‘slechts’ een tweetal workshops: individueel op vastgestelde data, of met een groep. Wie een workshop bij Soigné volgt krijgt les van Alberto Dos Anjos de Sousa. Deze Portugese alleskunner heeft ruim 20 jaar kookervaring bij diverse (Michelinster)restaurants.

Hij wordt bijgestaan door chef-kok en mede-eigenaar Dennis Jong. Dennis verdiende zijn sporen onder meer als souschef bij het Amstelhotel. “Je leert de gerechten bereiden zoals die bij ons op de kaart staan; de smaken van Soigné, in een slim en toegankelijk samengesteld menu”, aldus Jong. Geen liflafjes of ingewikkelde recepten die thuis in de la blijven liggen”, vervolgt deze bescheiden chef-kok. Hij kookt zelf het liefst met aardse producten zoals artisjokken, grondige vissoorten en variaties met knollen en staat bekend om zijn overheerlijke jus en sauzen.
Restaurant en Kookatelier Soigné 1
Uitbreiding restaurant
Ook maître Frank Velthuyse is blij met de uitbreiding. Doordat we er een extra ruimte bij hebben hoeven we in het restaurant minder vaak ‘nee’ te verkopen. Mensen moeten toch spontaan kunnen bedenken ‘vanavond ga ik bij Soigné eten’.”

Met de opening van Kookatelier Soigné  kan iedereen op ‘sterniveau’ leren koken

7 september 2015

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.