Agenda, Kunst, Nieuws

Laren vol olifanten

Wie recent in Laren is geweest, zal het niet zijn ontgaan: het dorp staat vol met olifanten. Elephant Parade is hier neergestreken! Al tien jaar zet de organisatie Elephant Parade zich in voor de Aziatische olifant. Dit jubileumjaar wordt gevierd in Laren en dat mag bijzonder heten. Normaal gesproken richt Elephant Parade zich op grote wereldsteden, maar Arne Hak en Nicole des Bouvrie wisten initiatiefnemer Mike Spits ervan te overtuigen naar Laren te komen. Een enthousiaste gemeenteraad en Singer Laren lieten hem vervolgens niet meer lopen. “Die positiviteit werkte aanstekelijk”, aldus Mike.

Elephant Parade

Veiling

De levensgrote sculpturen van babyolifanten staan door het hele dorp. Tien ervan zijn door artiesten en kunstenaars speciaal voor Elephant Parade Laren gemaakt. Zo hebben Jan des Bouvrie, Studio Kluif, Wouter Stips, Gitte Spee, Marcel Wolterinck en kinderen van het Papageno Huis een olifant gemaakt. Na afloop van Elephant Parade worden op 30 september onder andere deze olifanten in het nieuwe theater van Singer Laren geveild.

Feestelijke optocht, Laren vol olifanten

Er is ook een ontwerpwedstrijd geweest en de winnende inzending maakt deel uit van de openluchtexpositie. Deze wordt morgen, zondag 18 juni, om 13.30 uur op de Brink in Laren onthuld door Tijmen Smit, Wethouder Cultuur van de gemeente Laren. Aansluitend volgt een feestelijk optocht langs de olifanten parade naar de tuin van Singer Laren.

Gedeeld
17 juni 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.