Agenda, Kunst, Uitgaan

Prachtstemmen in beroemd klassiek meesterwerk

Prachtstemmen in beroemd klassiek meesterwerkMaarten Engeltjes zingt Stabat Mater van Pergolesi in Sint Jansbasiliek Laren

Prachtstemmen in beroemd klassiek meesterwerkOp woensdagavond 27 september 2017 wordt om 20.00 uur in de monumentale Sint Jansbasiliek van Laren naast muziek van Vivaldi het beroemde Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd.  Dit gebeurt door de inmiddels internationaal vermaarde countertenor Maarten Engeltjes, de Britse sopraan Rosemary Joshua en het ensemble PRJCT Amsterdam o.l.v. de beroemde violist Riccardo Minasi. Minasi is winnaar van de International Opera Award 2016, en viervoudig winnaar van Echo Klassik. Het concert dat wordt georganiseerd door de Stichting Laren Klassiek wordt ingeleid door  P.F. Thomése, auteur van het in 20 landen vertaalde boek ‘Schaduwkind’en winnaar van de AKO Literatuurprijs.

Barok

Prachtstemmen in beroemd klassiek meesterwerkPRJCT Amsterdam is een nieuw barokensemble rondom countertenor Maarten Engeltjes. Het ensemble is een combinatie van een vaste kern van uitmuntende, recent afgestudeerde Nederlandse barokmusici en vooraanstaande internationale barokmusici. Het wordt geleid door een per project gekozen concertmeester van internationale allure. Zo wordt een omgeving gecreëerd waarin jong en oud elkaar inspireren. De componist Pergolesi zocht in dit prachtige ´Stabat Mater´ naar uitdrukking voor het verdriet en de eenzaamheid van de moeder, staande aan het kruis. Auteur P.F. Thomése zoekt in zijn boek ´Schaduwkind´ hetzelfde na de ontreddering door het overlijden van zijn eigen dochter. “Als ze er is, dan is het in de woorden waar ik ‘s nachts op wacht.”

Prachtstemmen in beroemd klassiek meesterwerkUitvoerenden

  • PRJCT Amsterdam
  • Riccardo Minasi, leiding – viool
  • Rosemary Joshua – sopraan
  • Maarten Engeltjes – countertenor
  • P.F. Thomése – verteller

Programma klassiek meesterwerkPrachtstemmen in beroemd klassiek meesterwerk

  • Pergolesi – Stabat Mater
  • Vivaldi – Nulla in mundo pax sincera
  • Vivaldi – Nisi Dominus

klassiek meesterwerk Tickets 

Prachtstemmen in beroemd klassiek meesterwerk, laren klasiekTickets voor deze unieke uitvoering van het Stabat Mater van Pergolesi kunt u bestellen via de Nationale Theater Kassa 0900 – 9203. De toegangskaarten kosten € 59,50 (eerste rang) en € 49,50 (tweede rang), inclusief programmaboekje, pauzedrankje en € 2,50 administratie- kosten. Voor meer informatie: www.larenklassiek.nl

 

Gedeeld
31 augustus 2017

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.