Nieuws, Ondernemen, Shoppen

Metamorfose voor Hilvertshof

Hilvertshof is Nederlandse oudste overdekte winkelcentrum en to be honest: dat was wel te zien. Maar na  een ingrijpende verbouwing is het winkelcentrum bijna onherkenbaar vernieuwd. Met het woord ‘verbouwing’ doen we Hilvertshof eigenlijk tekort, want door de metamorfose die het winkelcentrum heeft ondergaan, is het vrijwel onherkenbaar. De routing is aangepast, de kern van het centrum is verlegd, er zijn nieuwe roltrappen en liften geplaatst, een aantal entrees is gesloten en er is bijna duizend meter van de verdiepingsvloer gesloopt. Al die veranderingen waren nodig om van Hilvertshof weer een eigentijds, aantrekkelijk winkelcentrum te maken. Architect Rijnboutt koos voor licht, lucht en ruimte bij het nieuwe ontwerp. De harde vierkante lijnen hebben plaatsgemaakt voor ronde vormen met veel glas en hebben van Hilvertshof een winkelcentrum met allure gemaakt.

Hilvertshof

Primark in Hilversum

Omdat er veel horeca te vinden is in de omgeving van Hilvertshof, bijvoorbeeld aan de Groest en Foodhall Mout Hilversum op het Marktplein, heeft Hilvertshof zijn pijlen gericht op winkels. Er zijn diverse nieuwkomers, zoals Mango, Vero Moda, en later ook Kiko en ICI Paris. Winkels als H&M en Zara zijn bijna twee keer zo groot geworden. Een belangrijke nieuwkomer is Primark, die in Hilvertshof zijn 18e vestiging opent: een winkel met bijna 5.500 vierkante meter vloeroppervlak! Grote ketens dus, maar Hilvertshof biedt ook plaats aan lokale ondernemers: Vishandel Volendam, Plantage Bloemsierkunst, Hakky, Feel Good 035, Bijbel-In, Diamond Boutique en Treasure zijn hiervan goede voorbeelden.

Opening 13 juni

Het vernieuwde Hilvertshof is transparanter geworden en daardoor meer onderdeel van het winkelcentrum. Door de hoge ruimtes en het gebruik van glas heeft het winkelcentrum bovendien veel meer uitstraling gekregen. Op dinsdag 13 juni wordt het vernieuwde Hilvertshof officieel geopend. Direct na deze opening geven burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes en de eigenaar van het pand Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep het startsein voor een geweldige feestweek, die met alle bezoekers gevierd zal worden.

Gedeeld
8 juni 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Volg ons op Facebook
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.