Grootste villa van Nederland is bijna af

7 juli 2011

Is het een proletenhut of gewoon een fijne villa voor het hele gezin? Oliebaron Willem Willemstein geeft met dit gigantische, vijf verdiepingen tellende poenpaleis in elk geval het overduidelijke signaal af dat hij het grootste en meest ontzagwekkende huis van Nederland neerzet, pal aan de Zuiderheide.

Willem Willemstein (Quote 500 nr. 59, €440 miljoen) vergaarde zijn fortuin met Petroplus, dat liefst twee keer – in Nederland en Zwitserland – naar de beurs werd gebracht, bouwt nu al een jaar of vier aan dit Amerikaans aandoende onderkomen met glanzende leidaken, met hout bedekte muren en natuurstenen schoorstenen. Saillant detail: zijn zakenpartner Marcel van Poecke (Quote 500 nr. 61, €418 miljoen) bezit een van de grootste landgoederen van België, een kasteel nabij Brussel. Gevalletje verplassen, heren?

Hoe reusachtig Willemsteins huis is, blijkt niet alleen uit de miniatuurautootjes ernaast, maar ook uit de oorspronkelijke koopsom: €7,2 miljoen betaalde hij ruim vier jaar geleden aan de familie Brenninkmeijer (Quote 500 nr. 1, €21 miljard) voor het stuk grond. Hij liet de villa die er stond uiteraard omvertrekken en begon met dit megalomane project van maar liefst drieduizend (!) vierkante meter.

Als alles meezit, kunnen de Willemsteintjes aan het eind van het jaar hun intrek nemen in dit huis in Laren, waarvan de totale kosten op minimaal €25 miljoen worden geraamd. Het hele project is overigens hypotheekvrij, maar u had het vast al door: hier is iemand bezig met ultieme powerplay.

bron: quotenet foto: Izak van Maldegem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ 3 = 6

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>