Agenda, Nieuws

Gooise Heideloop 2017

De hei staat volop in bloei: het ideale moment voor de Gooise Heideloop. Dit sympathieke initiatief van de Gooise atletiekverenigingen uit Hilversum, Bussum en Huizen in samenwerking met Goois Natuurreservaat is geschikt voor het hele gezin. Wil je de zomervakantie op een ludieke manier afsluiten en het sportseizoen goed beginnen? Schrijf je dan nu in! De Gooise Heideloop is op zondag 27 augustus.

Bloeiende hei

Meedoen aan de recreatieve Gooise Heideloop kan op drie manieren: wandelend, nordic walkend of hardlopend. Er is geen formele tijdsregistratie en de verschillende routes zijn bestemd voor iedereen. Iedereen kan dus meedoen. De stempelkaart die je bij de start krijgt, zorgt ervoor dat je – letterlijk – alle mooie plekken van het Goois Natuurreservaat kunt ‘aftikken’. Zo loop je onder andere over de heidevelden die volop in bloei staan en kom je onderweg de schaapskudde tegen.

Burgemeester Roest

Over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide worden drie routes uitgezet van 2.5, 5 en 10 kilometer. Je kunt ter plekke kiezen welke afstand je wilt lopen. Het startschot dat om 10.00 uur klinkt voor de hardlopers en om 10.05 uur voor de wandelaars en nordic walkers, wordt gegeven door Elbert Roest, vertrekkend burgemeester van Laren. Voor hem een prachtige symbolische handeling als afscheid van de Larense heidevelden.

Dagje Gooi

Wil je na de loop nog meer ontdekken van de talloze mooie plekken in Goois Natuurreservaat? Dat kan natuurlijk! De start en finish van elke route is de parkeerplaats bij het Sint Janskerkhof, naast het Geologisch Museum Hofland aan de Hilversumseweg in Laren. Een ideale uitvalsbasis om verder de Gooise natuur in te trekken.

heideloopMeedoen aan de heideloop?

Inmiddels hebben al meer dan 200 deelnemers zich ingeschreven voor de Gooise Heideloop. Meedoen kan nog steeds, door je in te schrijven via via www.inschrijven.nl. De kosten voor deelname bedragen € 3,- voor kinderen t/m 12 jaar en € 5,- voor overige deelnemers. Inschrijving op de dag zelf is ook mogelijk tot 09.30 uur. Dan betaal je € 4,- (voor kinderen t/m 12 jaar) of € 7,-. Kijk voor meer informatie op de website van Goois Natuurreservaat.

Gedeeld
17 augustus 2017

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.