Agenda, Kunst, Nieuws

Glitter en glamour in Museum Hilversum

Op 24 augustus 2017 opent in Museum Hilversum de tentoonstelling Bling Bling Baby met nieuwe trends in fotografische kunst. De expositie confronteert de bezoeker met de grenzen van de schoonheid. Geen ingetogenheid of kalme beschouwing, maar een directe confrontatie; smashing en over the top. Een spektakel waarin de fotografen flirten met kleur, glans en rijkdom. De internationale groepstentoonstelling is tot en met 15 oktober te zien.

Trendy Bling Bling Baby

De titel ‘Bling Bling Baby’ is afgeleid van het populaire nummer Bling Bling van Baby Gangsta (BG) uit 1999. Dat nummer gaat over geld, sieraden, auto’s, dames en motorboten. Tegenwoordig is Bling Bling meer een algemene aanduiding geworden voor iets dat in is, hip, modieus, trendy. De tentoonstelling gaat over de nieuwe kleurrijke wereld van de fotografie; over het laten zien van rijkdom, succes, schoonheid en geluk. De bijeengebrachte kunstenaars doen dat allemaal op een eigen oorspronkelijke manier en elk beeld is op unieke wijze confronterend.

Bling Bling Museum Hilversum

Martin Schoeller, Jeff Koons 2013, Courtesy CAMERA WORK

Nieuw

Voor deze tentoonstelling zijn werken van bekende internationale topfotografen samengebracht. Deelnemende fotografen zijn onder andere: Anatol Kotte, Bela Borsodi, Carolin Saage, Christto & Andrew, Daniel Sannwald, David Drebin, David LaChapelle, Esther Haase, Inka & Niclas, Jason McGlade, Kourtney Roy, Mark Kimber, Markus Henttonen, Mariano Vivanco, Martin Schoeller, Matt Henry, Maxime Ballesteros, Mike Schreiber, Miles Aldridge, Mi-Zo, Olivo Barbieri, Pierre Winther, Polixeni Papapetrou, Rankin, Ruud van Empel, Sarah Illenberger, Sarah Malakoff, Stefano Cerio, Suresh Nataraja en Wing Shya.

Boek

Speciaal voor deze tentoonstelling is het museum een samenwerking aangegaan met het Barth House over de tentoonstelling in NRW-Forum Düsseldorf. Bij de tentoonstelling  is er een boek samengesteld met dezelfde titel Dat boek is nu al verkrijgbaar in het museum.

 

Gedeeld
11 augustus 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.